फ़िर मिलेंगे !!!
ले रही है अंगड़ाई प्रकृति आज कल,
उठ रही है थोड़ी सुस्ताई सी हर पल |
सर्दी के तीर अब थोड़े कुंद हुए हैं,
बंद हुए किवाड़ अब फिर खुल रहे हैं |
continue here...
What's new in the kitchen?
|
It was बसंत पंचमी (Basant Panchami) on 1st of February and to mark the occasion I prepared sweet rice that day. Sharing the recipe here:
Basmati rice: 1 cup
Sugar: 1 cup
Ghee: 1 tbsp
Cloves: 3-4
Cinnamon stick: 1 inch long
Yellow food colour: just a pinch
Water: 2-¼ cups (use 1-¼ for cooking the rice and remaining 1 cup for sugar syrup)
Nuts: ½ cup (chopped almonds, chopped cashews and raisins)
Grated coconut: 2 tbsp (optional)
|
No comments:
Post a Comment